top of page
Search

Episode 20: Omlegging av kabler og rør

Denne ukens episode handler og kabler og rør og som vi har skrevet i tidligere episoder er det viktig å overlate rørlegger og elektriker arbeid til fagfolk.


Kabler

Omlegging av kabler må gjøres av en sertifisert elektriker som har tillatelse til å utføre jobben. Ikke prøv å gjøre elektroarbeid selv, med mindre du har utdannelse innen elektro faget. Selv små jobber kan ha store negative konsekvenser om det blir gjort feil.


Rør

Rørleggerarbeid er regulert av strenge lovpålagte krav. Hvis du ikke er en rørlegger selv, må du skaffe en kvalifisert fagperson. En privatperson kan ikke gjøre reparasjoner ettersom små feil kan utgjøre store skader. Man kan ende opp med lekkasjer og avfallsutslipp farlige for helsen, boligen og miljøet.

Det verste som kan skje er drenering av en septiktank på feil sted, lekkasje av septikrør som kan skape store vann forgiftninger i området.

Erstatning av alle rør i hjemmet kan være nødvendig spesielt hvis hjemmet ditt er mer enn 30 år gammelt, da kreves det tillatelse og en kvalifisert rørlegger.

Rivning kan være nødvendig for å komme til gamle rør, da må du planlegge etter behov. Det er viktig at du får inn en kvalifisert rørlegger, søke om bygge tillatelse og gjøre ordninger med naboer når det gjelder støy under arbeid.


Feilaktig arbeid med rør og kabler kan lede til veldig kjedelige skader på bolig og sette helse i fare. Del gjerne med venner.


Hold deg oppdatert på sosiale medier. Vi er på Facebook og Instagram.9 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page