top of page
Search

Episode 22: Lovpålagte krav

Denne ukens episode handler om lovpålagte krav. Det kan bli mye å holde styr på under renovering prosjektet så vi i Designifix har laget en oversiktlig liste med det du behøver å vite.


Lovpålagte krav omfatter en rekke normer som følgende:


Støy

Støy er vanligvis tillatt fra 07:00 til 17:00 på ukedager. Hvis du jobber utfor disse tidene har naboer rett til å klage.


Støv og røyk

Prøv å holde støv og røyk på et minimum nivå og begrense det til din eiendom. Hvis du ikke klarer dette, kan naboer sende klage til kommunen. I verste fall, kan du få brev om å avslutte arbeidet. Det er viktig å ha en god dialog med naboene og finne en ordning som passer alle parter.


Miljøvern

Håndter farlig avfall og giftige materialer i samsvar med lokale retningslinjer for avfallshåndtering. Hvis du ikke gjør dette kan du bli botlagt.


Kvalifisert entreprenør

Du kan få bot hvis du ikke har en sertifisert entreprenør eller fagfolk til å utføre arbeidet. Pass på at følgende ting er i boks før du starter:

· Tillatelse – Mangel på tillatelse fører til bot.

· Forsikring – Mangel på forsikring fører til at du blir ansvarlig for ulykker på eiendommen din.

· Varsling – Du må sende nabovarsel før du starter et renoveringsprosjekt.

· Kontrakter – Du er lovpålagt å inngå kontrakt med entreprenør før renoverings start.


Hvis du bor i et gammelt hus, finn ut hos Byantikvaren i kommunen hvis huset ditt er utsatt for verne status. Hvis du har arvet huset sjekk nøye om boligen har bestemmelser som ikke kan endres.


Følg med på neste episode for mer informasjon som vil hjelpe deg med å unngå oppussingsfella.8 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page