top of page
Search

Episode 7: Siste tips til hvordan unngå oppussingsfellen - by Designifix

Updated: Mar 12, 2021

Fra episode 2 til 6 har vi gitt deg tips på hvordan du kan unngå oppussingsfellen. I denne episoden har vi laget en huskeliste for god planlegging.

Tid er noe som de fleste av oss ønsker å ha mer av. Hvis du planlegger riktig kommer du langt, selv om du jobber noen få timer om dagen. Vær forsiktig å ikke bruk alt for mye energi på «DIY-prosjekter» da du fort kan gå lei. Revider din tidsplan og beregn tid med god romslighet mellom hver oppgave.


Under renovering må du gi mye av din fritid for å oppnå dine mål. Forskning av Kenneth McGraw viser at startfasen av et stort prosjekt er den vanskeligste delen av jobben, fordi et omfattende prosjekt kan virke skremmende. For å gjøre det lettere for deg, kan du dele oppgavene opp i korte arbeidsperioder (ikke lengre enn 60-90 min.). Det er viktig å fokusere på delmål for å holde balansen i hverdagen. Hvis du fullfører små oppgaver, er det mye lettere å holde motivasjonen oppe gjennom hele prosjektet. Eks.: Det virker ikke veldig fristende å male hele huset i en økt, men dersom du bryter det ned til vegg for vegg eller ett rom om gangen, er det lett å si "Det tar bare 20 minutter, så er jeg ferdig". Da krever det mindre viljestyrke for å komme i gang. Lag en daglig gjøremålsliste og bryt store oppgaver til mindre aktiviteter. Legg inn pauser for å holde oppe motivasjonen spesielt for prosjekter som varer over en lengre periode.

Hvorfor er disse tipsene så viktige? Statistikken viser at mer enn 82 % av DIY-prosjekter ble avsluttet av entreprenører, et år etter at prosjektet har startet.

Vær snill med deg selv! Ikke grav deg ned i arbeid.

Her kommer en nyttig huskeliste:

  • Planlegg korte arbeidsperioder

  • Planlegg hvileperioder og pauser

  • Ikke bruk hele helgen til å jobbe hvis du har et stort renoveringsprosjekt foran deg

  • Bryt store oppgaver til mindre (sliping av gulvet og polering er to separate oppgaver)

  • Hvis du ikke har motivasjonen til å fullføre små oppgaver, blir det ikke et stort tilbakeslag om du hopper over ett par dager. Det blir verre å fullføre hvis du setter et hårreisende mål som " å pusse opp hver dag"

  • Bruk et tidsdiagram til å skrive ned alt du må gjøre

  • Gjør ferdig oppgavene du starter på, før du går videre til det neste

  • Med utgangspunkt i hva du har fullført en dag, kan du justere tidsdiagram for dagen etter

I denne episoden har vi gitt deg en huskeliste på hvordan du kan komme i gang. I neste episode skal vi snakke om hvordan du setter i gang arbeidet med entreprenører, prising, dokumenter og kontrakter. Følg med på våre sosiale medier så får du vite når neste episode legges ut.


#designifix #masterplanbydesignifix #masterplan #innovation #innovasjonsbedrift #renovering #innredning #interiørdesign #interiordesign #interiørdesigner #projectmanagement #oppussingsfeller #tipstilrenovering #vellyketrenovering #vellykketplanlegging #unngåoppussingsfeller #drømmehuset #dreamhouse #renoveringdrømmehuset #renoveringoginnredning #oppussing #oppussingsprosjekt #oppussingstips #stavanger #planleggrenoveringoginredning #serienomoppussingsfellenbydesignifix

9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page