top of page
Search

Episode 7: Siste tips til hvordan unngå oppussingsfellen - by Designifix

Updated: Mar 12, 2021

Fra episode 2 til 6 har vi gitt deg tips på hvordan du kan unngå oppussingsfellen. I denne episoden har vi laget en huskeliste for god planlegging.

Tid er noe som de fleste av oss ønsker å ha mer av. Hvis du planlegger riktig kommer du langt, selv om du jobber noen få timer om dagen. Vær forsiktig å ikke bruk alt for mye energi på «DIY-prosjekter» da du fort kan gå lei. Revider din tidsplan og beregn tid med god romslighet mellom hver oppgave.


Under renovering må du gi mye av din fritid for å oppnå dine mål. Forskning av Kenneth McGraw viser at startfasen av et stort prosjekt er den vanskeligste delen av jobben, fordi et omfattende prosjekt kan virke skremmende. For å gjøre det lettere for deg, kan du dele oppgavene opp i korte arbeidsperioder (ikke lengre enn 60-90 min.). Det er viktig å fokusere på delmål for å holde balansen i hverdagen. Hvis du fullfører små oppgaver, er det mye lettere å holde motivasjonen oppe gjennom hele prosjektet. Eks.: Det virker ikke veldig fristende å male hele huset i en økt, men dersom du bryter det ned til vegg for vegg eller ett rom om gangen, er det lett å si "Det tar bare 20 minutter, så er jeg ferdig". Da krever det mindre viljestyrke for å komme i gang. Lag en daglig gjøremålsliste og bryt store oppgaver til mindre aktiviteter. Legg inn pauser for å holde oppe motivasjonen spesielt for prosjekter som varer over en lengre periode.

Hvorfor er disse tipsene så viktige? Statistikken viser at mer enn 82 % av DIY-prosjekter ble avsluttet av entreprenører, et år etter at prosjektet har startet.

Vær snill med deg selv! Ikke grav deg ned i arbeid.

Her kommer en nyttig huskeliste:

  • Planlegg korte arbeidsperioder

  • Planlegg hvileperioder og pauser

  • Ikke bruk hele helgen til å jobbe hvis du har et stort renoveringsprosjekt foran deg

  • Bryt store oppgaver til mindre (sliping av gulvet og polering er to separate oppgaver)

  • Hvis du ikke har motivasjonen til å fullføre små oppgaver, blir det ikke et stort tilbakeslag om du hopper over ett par dager. Det blir verre å fullføre hvis du setter et hårreisende mål som " å pusse opp hver dag"

  • Bruk et tidsdiagram til å skrive ned alt du må gjøre

  • Gjør ferdig oppgavene du starter på, før du går videre til det neste

  • Med utgangspunkt i hva du har fullført en dag, kan du justere tidsdiagram for dagen etter

I denne episoden har vi gitt deg en huskeliste på hvordan du kan komme i gang. I neste episode skal vi snakke om hvordan du setter i gang arbeidet med entreprenører, prising, dokumenter og kontrakter. Følg med på våre sosiale medier så får du vite når neste episode legges ut.


11 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page