top of page
Search

Serien om "Hvordan du unngår oppussingsfellen" - by Designifix...

Updated: Feb 24, 2021

I den siste tiden, har vi fått henvendelser fra boligeiere som har lastet ned våre "5 tips for å unngå oppussingsfellen" som ønsker enda flere råd. Det virker som at dette er et veldig aktuelt tema. Vi tar denne utfordringen på strak arm og lager en serie med nøkkel informasjon som vil kunne hjelpe alle dere som vil sette i gang realiseringen av drømmehuset.


La oss starte fra begynnelsen....


Episode 1 - Hvorfor skal vi renovere?


Renovering er en enkel måte å øke verdien av hjemmet ditt, justere interiøret til stilen du foretrekker eller utforme huset mer praktisk. Det finnes mange andre grunner for renovering som: skader / mangler/ tekniske utfordringer, helseproblemer, oppussing til videresalg eller gjøre plass for nye familiemedlemmer.


Men den aller største grunnen til å pusse opp er ønsket om å realisere drømmehjemmet. Pandemien som startet i 2020 har tvunget verden til å isolere seg i eget hjem. Å leve i sunne og vakre omgivelser har blitt mer betydningsfullt enn noen gang og derfor har vi valgt som bedrifts misjon: «Å hjelpe boligeiere å lykkes med renovering og innredning av drømmehuset».


Selv om dette virker enkelt i begynnelsen, å realisere drømmehuset, uten å havne i oppussingfellen, krever det veldig god planlegging. Før du setter i gang noe som helst, er det lurt å ta følgende punkter i betrakting:

  • Lag realistiske mål - Å rive ned flere vegger for å skape en åpen plass, er ikke alltid mulig. Prøv å holde målene dine i tråd med de strukturelle egenskapene til huset.

  • 60% regelen - Hvis du vil endre mer enn 60% av huset, er det billigere å rive den eksisterende strukturen og bygge nytt.

  • Skal du bo i huset lenge? - Store renoveringer tar i gjennomsnitt 3 år for å betale seg, hvis du tenker å flytte på kort sikt, er det lurt å ikke sette i gang et oppussingsprosjekt.

  • Kan du bo i huset mens renoveringer pågår? - Hvis du gjør en stor renovering kan det hende du må leve uten visse fasiliteter. Vurder om du kan bo et annet sted i mellomtiden.

Ta deg tid til å vurdere behovene dine. God planlegging bidrar til at du når alle dine mål innen budsjettet ditt, med den kvaliteten og innen tidsperioden som fungerer best for deg.


Viktigst av alt, drømmehuset er den største investeringen du gjør i ditt liv.

Hvis du har fulgt oss siden januar, vet du nå at: «1 av 4 nordmenn sliter å fullføre påbegynt oppussingsprosjekt» (kilde: Prognosesenteret 2018). Høres dette kjent ut?


Hvis du ikke ønsker å bli en del av statistikken, følg med i neste episode hvor vi skal snakke om planlegging. Er du glad i noen som trenger hjelp? Del gjerne innlegget og gjør noen en tjeneste.:)


30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page