top of page
Search

Episode 11: Signering av kontrakt

I siste episode skrev vi om verifisering av entreprenørs troverdighet. Når du er sikker på at du har funnet det rette firma å jobbe med, kan du gå videre til neste steg: signering av kontrakt, og det er nettopp dette denne episoden handler om.


Hvis entreprenøren ikke gir deg en kontrakt, lag gjerne et utkast selv med utgangspunkt i kravspesifikasjonene. Dette vil beskytte deg mot problemer som kan oppstå underveis. I de fleste tilfellene vil entreprenøren gi deg en startdato som passer best.


Underentreprenør


Hvis du skal ansette en totalleverandør for ditt prosjekt kan det hende at de bruker underentreprenør for å gjennomføre deler av jobben. F. eks: for bad renovering kan entreprenøren delegere arbeidet til en underentreprenør for rørlegging, elektro eller flislegging.

Å jobbe med en totalleverandør er vanligvis mye enklere enn å finne alle samarbeidspartnerne selv. Du vil spare mye tid ved å velge en slik løsning. På den andre siden, kan det koste mer fordi du må betale en tilleggsavgift til totalentreprenøren.

Det er lurt å spørre underentreprenørene etter lisens, forsikring og referanser før du lar dem jobbe hjemme hos deg.

Forsinkelser


Det er mange forskjellige grunder til at et prosjekt blir forsinket for eksempel:

  • underentreprenøren har ikke mulighet til å starte som avtalt

  • forsinkelser på material leveranse

  • uforutsette problemer

  • forsinkelse med tillatelser

  • sykdom

  • mangel på utstyr


Alt dette kan skape utsettelser. Husk at ikke alle prosjekter går i henhold til planen, så pass på å ha minst et par dager ekstra mellom korte arbeidsoppgaver og 2-3 uker mellom større. Hvis oppgavene avsluttes i tide, får du tid til å ferdiggjøre DIY oppgaver i mellom tiden. Hvis ikke, vil tids bufferen hjelper deg til å unngå unødvendig styr.


Forberedelser


Hvis du har blitt enig med entreprenøren om å gjøre forarbeid selv slik som: ta opp gamle fliser og tapet, fjerne knuselige objekter, dekke over møbler, etc. må du gjøre dette før entreprenøren starter. Dette arbeidet er ofte tidkrevende men her kan du spare mye penger!


Følg med neste uke for en ny episode av serien om oppussingsfellen by Designifix så unngår du å bli 1 av de 4 nordmennene som ikke klarer å fullføre påbegynt prosjekt. Del gjerne med venner og familie.10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page