top of page
Search

Episode 13: Maling, fargevalg og belysning

I denne episoden skal vi introdusere deg for ulike teknikker og tips for dekorering. Vi begynner episoden med valg av maling og tapet for vegg. Deretter skal vi se på gulv muligheter når det gjelder valg av parkett, vinyl, laminat, linoleum og tepper samt belysning.

Maling

Endring av farge på vegger kan endre rommets utseende og gjøre at rommet passer til en spesifikk stil. Male jobber er en enkel måte å pusse opp på ettersom man ikke nødvendigvis trenger fagfolk.

Fargevalg

Det er flere faktorer å ta hensyn til når man skal velge farger til vegg. Hvilke farger passer med møblene du eier, hvilken stemning ønsker du at rommet skal ha, er det en spesifikk stil fargene skal gå til samt egne preferanser.

Farger skaper stemning. Det er lurt å finne ut hvilken atmosfære du ønsker i rommet før du drar til en maleforretning.

Myke, nøytrale og kalde farger gir rommet en rolig atmosfære. Kontrast farger skaper et sprekere uttrykk, mens nøytrale farger gir et formelt uttrykk. Ønsker du et lunt uttrykk passe duse varme farger godt. Spreke farger er stimulerende og passer godt til et lekerom for barn, mens nedtonede farger passer til kontor og soverom. For å gå mer i dybden om hvordan farger påvirker sinnsstemning kan du bruke farge psykologi. Blå nyanser virker harmonisk, oransje er påvist å være stimulerende for læring og kreativitet, rødt øker blodtrykket og grønn virker beroligende.

Belysning

Lyskvalitet og varme påvirker hvordan et rom oppleves og har innvirkning på farger i rommet. Naturlig lys vise bedre de faktiske fargene, mens veldig kald og blålig belysning gir et kaldt uttrykk. Varmt lys i gul og oransje kan virke lunt, men også gjøre at farger virker varmere enn de er.


Gjerne lik og del blogginnleggene våre med venner og familie.

19 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page