top of page
Search

Episode 4: Plantegninger - by Designifix

Updated: Mar 2, 2021

Et problem under renovering kan være å få oversikten over nøyaktige mål på hvert rom. Dette kan medfører innkjøp av alt for store møbler, for lite maling eller fliser. Nøyaktige plantegninger er løsningen!

Plantegninger gjør at du kan se størrelsen og dimensjonen av ditt hjem, og du kan beregne material kostnadene for gulv/vegger, eller for finne ut hvilke møbler passer inn uten problemer. Du kan bruke penn og papir, hvis det dreier seg om et enkelt rom eller leie en profesjonell til å gjøre det for hele huset hvis der er et stort renoveringsprosjekt.

Hvis du gjør jobben selv, trenger du et målebånd /lasermåler, en penn, et papir og noen som kan hjelpe deg med å måle. For å få et best mulig resultat må du måle hver vegg minst to ganger.

  • Gulvplan: Mål lengden på hver vegg i rommet, fra hjørne til hjørne, og skriv målingen på papir. Gjenta samme prosedyre for hver vegg. For eksempel:

Soverom 1

Vestvegg: 10 m

Sørvegg: 14 m

Nordvegg: 14 m

Avstand på hver side av døren: 5,7 m

Total kvadratmeter: 140m2

  • Veggplan: Mål veggen fra gulv til tak. Prøv å måle en gang i hvert hjørne, og igjen i midten av veggen. Dette vil også fortelle deg om gulvet ditt er nivå eller ikke. Mål bredden og kalkuler arealet.

  • Møblerplan: Mål ønsket lengde, bredde og høyde på området av veggen hvor du ønsker deg ny sofa eller skap. Dette gjør det enkelt for deg å se om sofaen er for stor eller for liten når du skal handle.

Plantegning er et nyttig virkemiddel under oppussing. I neste episode skal vi snakke om kalkuler, hadlelister og verktøy. Del informasjonen med venner som trenger hjelp.

40 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page