top of page
Search

Episode 4: Skandinavisk stil

Updated: Oct 8, 2021

I denne episoden skal vi snakke om den kanskje mest populære stilen i norske hjem: Skandinavisk interiør.


Skandinavisk interiørdesign blomstret opp i løpet av 1950-tallet. Den grunnleggende ideen var moderne, enkle, funksjonelle og vakre møbler for alle. Man kan beskrive den skandinaviske farge paletten med tre ord: lys, enkel og naturlig. De grunnleggende fargene er hvit, beige, grå og lyseblå. Stilen fokuserer på å skape rommene luftige. Hvite eller grå vegger er derfor et godt utgangspunkt. Sort fungerer ofte godt som en kontrastfarge. Dette gjøres vanligvis med ulike interiørelementer som f.eks: sorte rammer, bakgrunnsbilder, ulike hyller og lamper på veggen. Møblene er nesten alltid laget i skandinavisk lyst tre som bok, bjørk og ask. I tillegg til tre, brukes det stål og glass, fordi disse materialene er lett å produsere og enkelt å forme.

Vegger - En hvit eller grå fargepalett vil passe best. Legg til teksturer ved å bruke tre panel. Forskjellige typer materialer og ulik belysning fungerer godt med denne stilen.

Gulv - Velg lyse treslag i hvit eller grå toner og bruk gjerne enstavparkett.

Møbler - Se etter enkle møbler i varme, naturlige farger som lyse blåfarger, gråtoner og hvit.

Aksenter - Bruk varm belysningkilder i gode mengder og sørg for at hele rommet er godt belyst.

Dekorasjoner - Sikt etter funksjonelle dekorasjoner som vindusseter, hjørnelamper, stoler som passer inn i ubrukte hjørner. Det er viktig å holde det enkelt og unngå rot. Skandinavisk design fokuserer på familiekomfort samt å skape rene og funksjonelle rom. Organiser rommet for å utnytte plass på best mulig måte og gjør rommet så funksjonelt og vakkert som mulig.

Følg med i neste uke for episode 5 hvor vi skal snakke om den Industrielle stilen. Følg oss gjerne på sosiale medier for siste oppdatering.


14 views0 comments

コメント


bottom of page