top of page
Search

Episode 5: Industriell stil

Den Industrielle stilen fikk popularitet i begynnelsen av 2000 og hentet inspirasjon fra fabrikker, lagere og industrielle bygninger. Stilen er kjent for åpne planløsninger, og for å bruke eksponerte materialer, som murstein, betong, messing, tre, aluminium, jern, stål, tinn, stein og kobber.

De arkitektoniske elementene er midtpunktet i Industrielt design og derfor brukes det nøytrale farger som hvitt, svart og grått. Stilen har en sterk miljøvennlig tilnærming, fordi den oppmuntrer bruk av resirkulerte og bærekraftige møbler og materialer . Det er ikke behov for kosmetiske triks, ettersom det legges vekt på bruk av naturlige og et ubehandlet uttrykk. Til tross for sin enkelhet og minimale design, klarer industriell stil å skape et dristig utseende.

Vegger – Maling og tapet er ikke nødvendig. For den Industrielle stilen vil du ha uferdige overflater av tre og metall, betong, murstein og naturstein. Finn ut hvordan du best kan fremheve de originale byggematerialene som er brukt i bygget. Ikke stripp for langt bak, du vil ikke ha bar isolasjon.

Gulv - Skal være enkelt i tre, fliser, laminat eller betong. Du kan mykne dem opp med tepper hvis det ønskes. Møbler - Enkle møbler med små ben, design møbler eller retrostil, alt fungerer. Møbler er ikke like viktig i industriell interiørdesign, så du kan velge noe du er komfortabel og møbler du har fra før. Metall og naturlig tre er gode materialer å se etter. Enkle hyller og skap fungerer godt med stilen.

Aksenter - Nøkkelen til industriell stil er at aksenter bør ta utgangspunkt i det som allerede finnes. La rør og konstruksjoner være eksponert.

Dekorasjoner - Store industrielle metallamper, bokhyller, fotografier og malerier fungerer bra. Bruk av speil som dekorasjon vil også passe inn med den Industrielle stilen. Unngå små dekorasjons objekter, bruk gjerne belysning og lamper til dekorasjon. Industriell design skaper et behagelig og uformelt uttrykk. Det er ofte tidløs, miljø- og budsjettvennlig ettersom du nødvendigvis ikke trenger å bruke penger på maling, tapet eller etterbehandling. Denne stilen har et moderne preg og fungerer godt på loft, leiligheter og hus med åpent planløsning.


Del gjerne blogg innleggene våre på sosiale medier med venner og familie. Følg oss på våre sosialemedier.


19 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page