top of page
Search

Episode 6: Slik kan du havne i oppussingsfellen - by Designifix


I dagens episode skal vi ta en titt på kjerneproblemene til at 1 av 4 nordmenn går i oppussingsfellen. Vi skal vise deg hvordan du kan få mest ut av oppussingen samt hvordan små endringer kan gjøre store forskjeller.

Husk! Den største årsaken til oppussingsfellen skjer når man ikke planlegger godt nok og endrer mening underveis, da blir totalkostnaden vesentlig høyere enn opprinnelig tenkt. Det er utrolig viktig at du tenker nøye, velg riktig og sett opp riktig rekkefølge på oppgavene som skal gjøres, slik som ble beskrevet i Episode 2. Ellers kommer du definitivt til å angre når du får sluttregningen. Dette er den største årsaken til misnøye når boligeiere endelig ferdiggjør oppussingsprosjektene sine...

Kom i gang

Når du er ferdig og fornøyd med planleggingen, er det lurt å lage en kravspesifikasjon og kontakte entreprenører. Det er alltid en god idé å finne entreprenørene som er tilgjengelige i ditt område og spørre dem om tilbud.

Diskuter dine ønsker og behov, alle oppgavene du vil at entreprenøren skal håndtere, tidsrammen og budsjett.

Selv om du planlegger med entreprenøren flere måneder i forhånd, kan prosjektet ditt bli forsinket dersom de jobber parallelt med andre oppdrag. Hvis du tenker å jobbe med flere entreprenører, sørg for at du diskuterer dette med alle på forhånd.

Mange oppgaver styres av strenge krav og de må ta forholdsregler når de jobber rundt hverandre. Dette gjelder spesielt hvis du trenger arbeid på taket eller krever stillas for ditt prosjekt.

Selv om det er fristende å organisere og planlegge alt alene, er ikke dette alltid lurt. Sørg for at entreprenørene dine kan fullføre gruppe A og B oppgaver før du planlegger noen for gruppe C-oppgavene (se Episode 2). Å legge 3-5 dager mellom planlagte entreprenørarbeid er alltid en god ide, dersom en av dem blir forsinket.

Hvis du planlegger nøye, har de riktige verktøyene tilgjengelige, og jobber i en kronologisk rekkefølge, kan du komme godt i gang mens du venter på entreprenører.

Små endringer, store resultater

Det er to rom de fleste tenker er logisk å starte renoveringsprosjektet med: kjøkken og bad. Men, er dette riktig? Det er nemlig rommene du tilbringer mest tid i, som er viktigst. Husk at førsteinntrykket når du går inn døren, setter tonen for hele huset. En taktikk som brukes av interiørdesignere er å gå inn i hvert rom og skrive ned det første som fanger øyet. Dette er ofte midtpunktet i rommet og det viktigste å fokusere på når du vil at et rom skal se bedre ut og oppgraderes. Hvis du har et stramt budsjett, kan du starte med de små detaljene som gjør de store forandringene, i tillegg til å forandre på elementer i rommet du ikke er fornøgd med. Hvis den gamle sofaen er godt brukt, bør du se på mulighetene om den lar seg rengjøre eller reparere. Hvis ikke, bruk en del av budsjettet ditt for å erstatte den.

Organiser, rydd, selg

Organiser hyller, skap og skuffer. Rydd unna alt du ikke har brukt på en stund. Selg på finn.no eller gi bort ting som du ikke har behov for. Omorganiser huset for å yte plassen best mulig. Hvis du ikke er sikker på hvordan du kan oppnå det, kan du snakke med en interiørdesigner – du vil bli overasket over hvor fint du kan få rundt deg ved å bruke profesjonelle råd.


Smarte tips

 • Utskiftning av servant kan gjøre at et gammelt kjøkken eller bad ser nytt ut

 • Små endringer, slik som å erstatte skap håndtak, er rimelig og får hele skapet til å se bedre ut

 • Bytt skapfronter i stedet for å kjøpe nytt

 • Bytt ut gammel og svak belysning med nye energibesparende lyspærer

 • Bytt ut gamle gardiner – det vil utgjøre en stor endring

 • Få vekk alt som ikke samsvarer med stilen i rommet

 • Mal veggene

 • Slipp og lakker gammelt gulv

 • Bytt gamle speil

 • Utvid lagringsplass der du har mulighet for å unngå rot

 • Bytt benkeplaten

 • Nye kraner og dusjhoder kan gjøre en stor forskjell

Hvis du misliker noe ved huset ditt, fokuser på dette først og bruk størstedelen av budsjettet ditt på å fikse det.


I denne episoden har vi noen konkrete eksempler på hvordan å få mest ut av oppussingen, både hvordan du kan kombinere nytt med det du har, hvordan små endringer kan gjøre en stor forskjell og hvordan dårlig planlegging kan gjøre at du havner i oppussingsfellen. Følg med på facebook og instagram for neste episode.

17 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page