top of page
Search

Episode 9: Valg av entreprenør (del 2) - by Designifix

I denne episoden fortsetter vi der vi avsluttet i forrige episode. Vi går videre i detalj om den viktige prosessen om valg av entreprenør.


Skriv ned en liste med oversikt over hver entreprenør nær din lokasjon. Husk på at jo lengre borte de er lokalisert fra der du bor jo mer må du betale dem for å kjøre ut til deg. Legg til kontakt informasjonen deres og om mulig er det lurt å legge til nettstedet. Husk at når du bruker Google vil de aller første resultatene av søket være reklame. Hvis du søker via Google Maps vil resultatet være en liste over vurderinger av entreprenører fra kundens perspektiv. Dette er veldig verdifull informasjon som lar deg automatisk stryke ut entreprenører med dårlige vurderinger fra listen din.

Når du har en liste av entreprenører du synes virker lovende ut kan du besøke hjemmesidene deres. Kontakt dem på mail eller enkelt og greit ring og spør om en befaring.


1 Sjekk referanser


Før du tar beslutningen om hvilken entreprenør du vil gå for, bør du sjekke referansene til firmaene du får tilbud fra. Det er også lurt å forhøre seg med venner og bekjente for å høre deres erfaringer. Vær oppmerksom på at selger kan være selektiv med valg av referanse, så du bør kontakte referansene hvis du ikke kjenner firmaet.

I tillegg til referansesjekk bør du sjekke den offisielle informasjonen om firmaet:

  • Er selskapet registrert i Enhetsregisteret (www.brreg.no), og er økonomien tilfredsstillende.

  • Dersom jobben er søknadspliktig, må du sørge for at firmaet har tilstrekkelig godkjenning. Mer informasjon finner du hos Direktoratet for byggekvalitet.

  • Skaff deg kunnskap om de faglige kvalifikasjonene til håndverkeren. Spør om mesterbrev, og sjekk kompetanse.

2 Skriv klar og tydelig kontrakt


En god kontrakt vil sammen med oppdragsbeskrivelsen, være til stor hjelp slik at du får dokumentert rettighetene og pliktene som du og håndverkeren påtar dere. Få med pris, oppstart, framdrift, ferdigstillelse, betalingsbetingelser, dagmulkt osv. Pass på at dere definerer ansvarsfordeling mellom deg og de ulike aktørene.


3 Dokumenter arbeidet underveis


Det er veldig viktig at du kontinuerlig følger opp arbeidet underveis. Ta gjerne bilder av oppbygging av vegger osv, det kan være nyttig i senere situasjoner. Sørg for at håndverkeren dokumenterer arbeidet som gjøres.

Dersom det blir behov for å gjøre arbeid som ikke er tatt med i oppdragsbeskrivelsen, må dere avtale dette særskilt. Sørg for at du får pris på tilleggsarbeidet, og at dere blir enige om hva som må gjøres i tillegg. Gjør også dette skriftlig.


Disse 3 punktene er gullverdt å ta med seg når du starter et renoverings prosjekt. Snarveier er alltid fristende og disse stegene kan virke tidkrevende, men vær påpasselig i startfasen og ting vil gå knirkefritt videre i oppussingsfasene.


I neste episoden vil vi gi deg tips og informasjon om verifisering av entreprenører og troverdighet. Del gjerne informasjonen fra bloggen til venner og familie via facebook så slipper de å gå i oppussingsfellen som 1 av4 nordmenn gjør. Vi oppdaterer deg når neste episode legges ut. Følg oss på Instagram og Facebook.


15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page